Moi! Olen Tomi, 26, ja tämä on treeniblogini. Jotkut kuulemma treenaavat peppuaan kesäkuntoon, minä taas lämmittelen mieltäni ensi talvea silmällä pitäen. Tämä blogi ei sisällä kyynisyyttä, halpaa ironiaa tai naljailua.
Tosi kiva on kiva, tosissaan.

torstai 31. maaliskuuta 2011

Viidakkomiehen puolustus

Viidakkomies Olli Posti on hieno hahmo. Blogissa on levoton meininki, puhutaan liekittämisestä, ollaan foodeilla ja ihan keula tarzanina. Viidakkomies on älyttömän fiiliksissä omasta elämästään ja omista tekemisistään. Ja puhuu siitä jatkuvasti.

Onko tämä ärsyttävää vai mahtavaa?

“Tarzan-blogini pointti on pelleilyn kautta kiinnittää huomio tärkeään asiaan.”

Viidakkomies (miksi kutsuisin kaveria muuksi? Olli Posti on hyvä, mutta vähän tylsä nimi) vetää rohkeasti hillitöntä ja hillitsemätöntä rooliaan. Ja tuntuu nauttivan siitä.

Kun puhun tässä blogissa siitä, että pyrin olemaan positiivisempi, innostuneempi, puhunko siitä, että haluan olla Viidakkomies?

Minä olen hillitty ihminen. Pohdin asioita, punnitsen ilmaisuani. Viidakkomiehen kautta päädyin miettimään: Pohdinko olemistani tarkkaan itseni vai muiden takia?

Olen käynyt talven aikana pitkällistä itsereflektion prosessia läpi. Olen miettinyt mitä olen ja miten olen, mm. Rosen-menetelmän kautta. (Tästä lisää tulevaisuudessa.)

Meille kertyy elämämme aikana erilaisia olemisen ja selviytymisen tapoja, joita emme päivittäisessä elämässä tiedosta. Toimimme niin kuin olemme oppineet toimimaan. Näitä tapojani olen pyrkinyt purkamaan ja pohtimaan. Yksi näistä tavoista on kieli.

Miksi Viidakkomies käyttää viidakkokieltä? Mies viljelee oudolta kuulostavia sanoja kuten babylon, zombit, liekittäminen, foodit jnejne.

Kieli yhdistää - ja erottaa. Suomi niin kuin sitä puhutaan on tiettyjen valtarakenteiden läpäisemä eli sanat sisältävät tiettyjä oletuksia. Uudella kielellä voidaan päästä näistä oletuksista eroon tai ainakin tuoda ne näkyviin. Jos käytetään uusia sanoja, luodaan uusia merkityksiä. Ollaan liekeissä ja foodeilla.

Minä olen huomannut, että kun kirjoitan tätä blogia, joudun jatkuvasti korjaamaan itseäni. Teen töitä ilmaisuni eteen. En tarkoita sitä, että panostan rakenteeseen ja hyvään ilmaisuun. Tarkoitan sitä, että joudun taistelemaan omia tapojani vastaan.

Minulla on taipumus kirjoittaa passiivissa. Ollaan jotakin eikä että minä olen. Lievennän ilmaisuja. Asiat ovat ihan kivoja eikä tosi kivoja.

"Korvaa huono vastaavalla mutta paremmalla" kirjoittaa Viidakkomies. Siitä tässä blogissani on kyse. Korvaan ilmaisuani innostuneempaan muotoon. Vaihdan elämäni tylsät asiat innostaviin asioihin.

Parannan tapani.

P.S. Viidakkomies ei saanut näitä asioita minussa liikkeelle, eikä Olli Posti minulle mikään mentori ole, mutta hän on ääriesimerkki siitä, miten asioita voi tehdä toisin. Tässä blogissa etsin omaa viidakkomiestäni.

P.P.S. Foodihommat on varmasti hyvä juttu. Hopeahommat varmasti ei.

keskiviikko 30. maaliskuuta 2011

Synttäripäivän sääraportti

Joka vuosi mietin, missä vaiheessa kevät oli, kun täytin vuosia.


Tänä vuonna oli kylmä, ainakin aamulla.. Töiden jälkeen aurinko paistoi Kalliossa keväisesti, kadut olivat paljaat ja takki auki. Seuraavana aamuna kännykkä näytti -10 C.


Seuraava viikko mennään plussan puolella? Pitäisi ostaa kevättakki.

Syntymäpäivä

Äitini ja minä vuonna 1985.
 
Täytän tänään 26 vuotta. Onko se paljon vai vähän?

Kaksikymmentäkuusi tuntuu väli-iältä, turhanpäiväiseltä numerolta. Kaksikymmentäviisi oli sentään neljännesvuosisata, ja sen takia jollain tapaa merkkipaalu.

Viime vuonna tähän aikaan elin toiseksi viimeisintä opintotukipäivääni, olin juuri onnistunut käyttämään 55 kuukautta gradua vaille valmiisiin filosofian maisterin opintoihin.

Sen jälkeen kikkailin muutaman kuukauden toimeentulotuella. Mietin teenkö graduani vai en.

En tehnyt.

Syksyllä menin töihin, mikä on ollut monelle kova paikka. Identiteettini on ollut todella pitkään “työtön opiskelija” - varsinkin muille ihmisille. Meidän on vaikea nähdä lähipiirimme muutoksia. Ne tuntuvat yhtäkkisiltä, vaikka aina ne tulevat jostakin kaukaa, sisältä.

Tämä on ollut muutoksen vuosi. Menin töihin. Ilmoittauduin yliopistoon poissaolevaksi. Aloin seurustella. Muutin pois asunnosta, jossa olin asunut vuodesta 2007.

Nämä muutokset ovat tulleet jostain sisältä. Olen  saanut parempaa otetta siitä kuka olen. Matka jatkuu. Kuluneen vuoden perusteella tuntuu mahdottomalta katsoa tulevaisuuteen. Missä olen vuoden päästä?

Toisin kuin vuosi sitten, nyt määrittelemätön tulevaisuus tuntuu hyvältä. Vuoden aikana olen löytänyt suunnan, vaikka määränpää onkin vielä hukassa.

Ja se suunta on eteenpäin.

tiistai 29. maaliskuuta 2011

Kirjakasa

Minulla on aina vähintään kolme kirjaa kesken. En saa kaikkia koskaan luettua, kolmen kirjan kohtalo jakautuu suurinpiirtein näin: yhden lukemisen lopetan kokonaan, toinen jää ikuisesti keskeneräiseksi ja kolmannen saan kahlattua loppuun.

Tällä hetkellä aktiivisessa selailussa on seuraavat teokset.

1 Lauri Kotilainen - Parempi lehtijuttu. Yritän skarpata kirjoittamisen suhteen yhtä "vapaa-ajan duuniprojektia" varten. Kotilaisen kirja on opettanut jo paljon, vaikken ole sitä kokonaan vielä lukenutkaan. Hyviä vinkkejä olen saanut monta, joitain olen hyödyntänyt tässä blogissakin.

2 Melody Beattie - Irti läheisriippuvuudesta. Miten lopetan muiden holhoamisen ja alan huolehtia itsestäni. Self help -klassikko. Vasta alkumetreillä. Tätä aihetta käsittelen varmastikin blogissa joskus tulevaisuudessa.

3 Eleanor Catton - Harjoitukset. Olen mukana muutaman ihmisen lukupiirissä, tämä kirja valittiin sitä varten. Lukupiirin kerta tuli ja meni, yksi paikalle saapunut oli saanut kirjan luettua. Kovasti kehuttu ja vaikuttaakin ihan hyvältä, mutta ei oikein sovellu lounastaukolukemistoksi. Kirja vaatisi pidempiä keskittymisen hetkiä.

4 Kimmo Jylhämö ja Hanna Kuusela (toim.) - Politiikkaa, idiootti! Vastakkainasetteluja Žižekin kanssa. Tämä taas sopii täydellisesti ruokailun yhteyteen. Ja vaalikevääseen. Filosofi Slavoj Žižek on oiva maailmanselittäjä.

Osa näistä jää varmasti taas lukematta, mutta en ota siitä minkäänlaista stressiä. Joskus jo ensimmäisestä sivusta saa jotakin irti!

maanantai 28. maaliskuuta 2011

Slow movement

Nyrjäytin nilkkani perjantaina. Jalka meni toimintakyvyttömäksi, joten vietin viikonlopun tyttöystävän sohvalla maaten.

En ole kovinkaan liikkuvainen ihminen. Tai siis urheilullinen. En harrasta, en käy lenkillä. Jotenkin kai tämän takia en ollut osannut samastua siihen, että neljä seinää alkaa ahdistaa, jos ei pääse pururadalle tai pyörän selkään.

Nyt osaan. Nilkka paskana oli pakko vain olla paikallaan. Keittiössä käynti tuntui lauantaina kovalta suoritukselta. Välimatkat kasvoivat suhteettomiksi, bussipysäkille pääseminen olisi ollut ylivoimainen pyhiinvaellus.

No, sunnuntaina pääsin jo ulos ja maanantaina töihinkin. Hidasta käveleminen on, vaikkei kepin kanssa tarvitsekaan klenkata. Vaikka en olekaan urheilullinen, olen nopea kävelijä. Tuntuu lähes raivostuttavalta teputtaa eteenpäin puolella vauhdilla.

Ehkä tämä pitäisi ajatella niin, että nyt on aikaa ajatella. Omaa rajallisuuttaan voi ainakin miettiä, jos ei muuta. Ja vähän urheiluakin. Toivottavasti nilkka paranee kahdessa viikossa: ensi viikon perjantaina menen ensimmäistä kertaa elämässäni joogaan.

maanantai 21. maaliskuuta 2011

Tatuointileikekirja

Haluan tatuoinnin.

Minulla on yksi, mutta nyt haluan toisen. Otin ensimmäiseni vuosi sitten helmikuussa aika lyhyen harkinnan jälkeen. Eräänä alkuvuoden sunnuntaina piirtelin käteeni ja seuraavalla viikolla kävin varaamassa ajan Liskogalleriasta.

Paikkaa oli joku joskus kehunut ja hyvää palvelua sainkin. Kuvani teki Maija, joka oli vuosi sitten ilmeisesti aikalailla aloittelija vielä. Mutta ei se mitään, hyvä siitä tuli!

Laitan jossain vaiheessa varmasti kuvan kuvastani, mutta omasta käsivarrestaan on hankala ottaa hyviä valokuvia. Nyt ajattelinkin pohtia tulevaa kuvaani. Olen tallentanut mielenkiintoisia ja inspiroivia tatuointikuvia netistä, tässä on niistä muutamia.

Haluaisin, että se liittyy jotenkin kasviksiin.

Jotkuthan ottavat tatuointeja, joilla on syvä henkilökohtainen merkitys. Ehkä he haluavat muistaa tai kunnioittaa jotakuta tatuoinnillaan. Tai ehkä heillä on tärkeitä vakaumuksia, joita he haluavat tatuoinnillaan ilmaista.

Minä en liitä tällaisia merkityksiä tatuointeihin. Ainakaan se ei ole mikään ehto tatuoinnin hankkimiselle, että siihen liityisi jokin tärkeä asia. Ylläolevassa kuvassa näkyy juuri ja juuri pieni, humalainen viskilasi. Tuollaisen minäkin voisin ottaa, ihan ilman, että siihen liittyy mitään merkitystä.

Tykkään siitä, miltä tatuoinnit näyttävät. Pidän koko kulttuurista, vaikka kaikki tyylisuunnat, esimerkiksi perinteinen amerikkalainen tai japanilainen, eivät minua hirveästi miellyttäisikään. Vaikka onhan noissakin oma meininkinsä! En koe mahdottomaksi, että minulla olisi tulevaisuudessa vartalossani joku erittäin old school tatuointi.

Nyt kuitenkin haluan jotain muuta. Kasveja.

Suurin inspiraationi on tällä kertaa Maija Louekarin tyyli. Haluaisin jotain samansuuntaista. Yhtä hassua, mutta samalla kuitenkin perinteistä. Harkitun epämääräisiä palleroita ja monimuotoisia viivoja.

En kyllä taida ihan suoraan mitään Marimekko-kuosia käteeni ottaa.

Nämä kuvat toimivat hyvänä referenssinä tatuoijalle. Haluan antaa tilaa tatuoinnin tekijälle tuoda omaa näkemystään mukaan. Hän, kuka sitten onkaan, on taiteilija itsekin.

Louekarin kuvissa on kuitenkin yksi idea, jonka haluan omia suoraan. Mustavalkoisisa kuvissa on yksi tehosteväri, joka tuo eloa viivapiirroksiin. Tämä toimii tatuoinneissakin erinomaisesti.

Lopullista kuvaideaa en ole kuitenkaan vielä keksinyt. Tai paikkaa, johon tatuoinnin ottaisin. Kerran vuodessa tuntuu hyvältä tahdilta ottaa uusia kuvia, ja ensimmäisestäni on jo yli vuosi aikaa.

Perimmäisenä tavoitteenani on saada molemmat käteni tikattua täyteen mustetta. Sitä pitää kuitenkin vähän suunnitella ensin.

Tai sitten ei. Välillä sekalainen seurakuntakin voi olla hyvännäköinen.

Tatuointikuvat sekalaisista paikoista, Louekarin kuvat Agent Pekan ja Marimekon sivuilta.

lauantai 19. maaliskuuta 2011

Unilla tulkinta

"Ole hiljaa tai kuole!", karjuin 10-vuotiaalle serkulleni auton ahtaalla takapenkillä. Itkin katkeraa itkua.

Näin unta, että lähdimme autolla Keski-Eurooppaan. Minä, isäni, hänen veljensä ja tämän kolme lasta. Kävimme hakemassa setäni ja lapset autolla jostain ja lähdimme matkaan. Raivostuin.

Tiesin, että olimme lähdössä, mutta luulin että käymme vielä kotona ja lähdemme vasta sitten. Minulla ei ollut juuri muuta mukana kuin päälläni olevat farkkushortsit ja t-paita. Erityisesti puhelimeni jääminen kotiin ärsytti minua toden teolla.

Raivosin katkerasti takapenkillä ja uhkasin tosiaan tappaa unessa kymmenvuotiaan serkkuni. Hän on oikeasti kai kahdeksantoista, mutta jostain syystä setäni lapset olivat pieniä, ala-asteikäisiä.

Olin pääsemässä ilmaiselle reissulle, mutta en omilla ehdoillani. Minulle ei ollut kerrottu kaikkea. Minulta ei kysytty. Tätä en voinut hyväksyä.

Unessa emme päässet matkalla pitkälle, jonkinlaiselle autolautalle vain. Olin vihainen koko unen ajan, kunnes aivoni päättivät panna toisen unikuvakelan pyörimään. Tyttöystäväni mukaan olin herättänyt hänet keskellä yötä. Halusin kuulemma keskustella jonkin sodan oikeutuksesta. "Mitä jos valkoiset ovatkin oikeassa??"

Tästä en muista mitään.

"Aggressiiviset henkilöt unessa kertovat tulevista harmeista valve-elämässä. Jos unennäkijä on unessa itse agressiivinen jotakuta toista ihmistä kohtaan, kuvaa se kiellettyjä vihan ja ahdistuksen tunteita." (Lähde.)

Joidenkin ihmisten mielestä unet ovat avaimia alitajuntaamme, persoonamme syvimpiin totuuksiin. Heidän mukaansa unet ovat täynnä symboleita, jotka kumpuavat alitajunnastamme. Symbolit viittaavat valvemaailmaan, jopa ennustavat tulevaa.

En kuulu näihin ihmisiin. En tiedä, mitä unet ovat. On hyvin mahdollista, että unet ovat vain satunnaisia tuntoja ja aistimuksia, joita aivomme epähuomiossa luovat levätessään. Olen melko varma siitä, että unet eivät voi ennustaa tulevaa sen enempää kuin horoskoopitkaan.

Unia, yhtä hyvin kuin horoskooppejakin, voi kuitenkin käyttää välineinä oman elämänsä pohtimiseen. Näin minä joskus teen, esimerkiksi näiden raivounien kohdalla. 

Näen välillä - ehkä jopa usein - unia, joissa raivostun, koska koen että minua kohtaan on tehty vääryyttä. Välillä näin tällaisia unia kämppiksistäni. Unissa minua ei otettu huomioon, enkä voinut kestää sitä. Menetin kontrollin. Huusin itku kurkussa ja naama punaisena kavereilleni kuolemaa.

Minusta ei ole kiinnostavaa, mitä unien tulkitsijat aggressiosta, isästä ("Isä edustaa auktoriteettia ja suojaavaa voimaa."*) tai farkkushortseista sanovat. Jälkimmäisten merkityksestä en löytänyt mainintaa unisymbolihakemistoista.

Unissa on se etu muihin itsetutkiskelun viitepisteisiin, että unet ovat henkilökohtaisia. Unien tulkinta on kuin itsekirjoitetun horoskoopin lukeminen. Isä voi edustaa auktoriteettia meidän kulttuurissamme yleisesti, mutta on eri asia, mitä isä-hahmo minulle merkitsee.

Puhumattakaan tästä raivon kokemuksesta! Unen äärellä voin pysähtyä tarkastelemaan reaktioitani, turhautumisen kokemuksiani. Mitä aggressio minulle merkitsee, minkälainen paikka sillä on minun elämässäni?

Toki saman virikkeen oman elämän, sen erilaisten vaikuttimien ja omien reaktioiden tarkasteluun voi saada ihan mistä vain. Tarot-korteista, Jeesuksen saarnoista, taiteesta, populääritieteestä tai vaikuttavista luonnonilmiöistä. Mikä nyt luontevimmalta ja omimmalta vertailukohdalta milloinkin tuntuu.

Joskus unet ovat hyvä alku itsereflektiolle. Voimakas kokemus unitilassa saattaa muuttaa perspektiiviämme omaan elämääme. Joskus unet ovat vain outoja tilanteita ja tuntoja. Niiden valkoisten sodasta ja sen oikeutuskysymyksistä tuskin saisin paljoakaan irti, vaikka kuinka vertaisin sitä omaan elämääni.

--

Tunnen myös ihmisiä, joiden mielestä unista puhuminen on maailman tylsintä puuhaa. Pahoittelut heille!

tiistai 15. maaliskuuta 2011

Fanikansio nro 001

Edellisessä kirjoituksessa kerroin, että yritän tässä blogissa uskaltaa fanittaa. Ensimmäinen julkinen fanituksen kohteeni on suomalainen räpartisti Asa eli Matti Salo.

Teosto- ja Emma-palkittua Yleäksän "himoartistia" ei tarvinne enempää esitellä.

Fanituksen syy numero 1: Asa on uskomaton esiintyjä. Uusi Uusivuosi -bileissä Tavastialla viime vuodenvaihteessa Asa piti yleisöä hallussaan, vaikka Polarsoulin levarit levisivät ja tekniikka ei oikein muutenkaan toiminut. Olen nähnyt Asalta kai yhden huonon keikan (Kuningassoundi-klubilla 2009?), sekin taisi johtua esiintyjän vääränlaisesta päihtymystilasta.

Suomiräp tuli minun elämääni Fintelligensin ja Avaimen Roihuvuori-biisin kautta. Vuosi oli 2001 enkä savonlinnalaisena teininä ymmärtänyt em. biisin meiningistä varmastikaan mitään. Paitsi että pommit tippuu, mitä vittuu. Olihan siinä vaarallista katujen meininkiä, kun sitä savonlinnalaisena teininä katsoi.

Vuoden 2005 Leijonaa metsästää -levyn jälkeen olenkin ollut paremmin kartalla siitä, mistä Asa biiseissään puhuu.

Fanituksen syy nro 2: Samanlainen aaltopituus. Välillä on tuntunut, että levyillä käsitellään juuri niitä asioita, joita olen samoihin aikoihin pyöritellyt omassa elämässäni.

Juurikin 2005 aloitin Helsingin yliopistossa folkloristiikan eli henkisen kansankulttuurin ja suullisen perinteen tutkimuksen opinnot. "Kalevalasta graffiteihin", vastaan aina, kun joku kysyy mitä opiskelen. Seuraavan vuoden syksynä Asa julkaisi levyn, jonka sanoituksissa käytetään kalevalaista kuvastoa. Perinnetematiikkaan Asa heittäytyi jatkossa enemmän ja enemmän niin sanoitusten kuin musiikinkin osalta.

Asan vasemmistolaiset, ekologiset ja ylipäätään ns. tiedostavat sanoitukset kulkevat muutenkin samoilla linjoilla kuin omat ajatukseni maailmasta. Nyt uusimmalla levyllään "Jou jou" Asa on ottanut entistä positiivisemman linjan. Tämä käy tietysti hyvin yksiin tämän kanssa. Niin kuin käy biiseissä, varsinkin Iso Petessä, läpikuultava uusi henkisyys/hengellisyys. Sellainen kokonaisvaltainen ykseys itsen ja maailman kanssa, mitä kohti minäkin koko ajan pyrin.

Noh, nyt tämä teksti alkaa näyttää siltä, että yritän todistella olevani hyvä tyyppi ja hei Matti, meistä tulis hyvät kaverit, mutta sitä kai fanittaminen on. Että haluaa joko olla idolinsa tai olla idolinsa kanssa. Kai esteettisessä kokemisessa ylipäätään on kyse siitä, että tekijät pääsevät teoksillaan koskettamaan ja asettumaan jonkinlaiseen sopivaan kulmaan kokijan, minun, kanssa.

Fanituksen syy nro 3: Esteettiset valinnat. Eikä yhtenevillä mielipiteillä loppujen lopuksi ole niin paljon tekemistä sen kanssa, miksi Asaa fanitan. Musiikki yksinkertaisesti kuulostaa hyvältä ja sanoituksissa on hauskoja sanaleikkejä, ja hyvät sanaleikit ovat yksi lempiasioistani. Tykkään Matti Salon esteettisistä valinnoista lähes poikkeuksetta.

Fanituksen syy nro 4: Kasvu. On ollut hienoa päästä seuraamaan nuoren taiteilijan kasvua ja kehittymistä teoksesta toiseen, varsinkin kun Asasta on tullut taiteenlajinsa suvereenisti hallitseva ja kypsä tekijä. Ja tämän myötä, fanittamiseni kautta minäkin olen päässyt kasvamaan vähän samaan suuntaan.

(Kuvat Wikipediasta.)

lauantai 12. maaliskuuta 2011

Uskalla fanittaa

En ole oikein koskaan osannut fanittaa.

Fanittaminen on minulle näyttäytynyt vilpittömänä ihailuna. Fanittamisen kohde on esikuva, idoli. Jotain elämää suurempaa. Idolia - tai ainakin hänen tekemisiään - pidetään erehtymättömänä, alati kiinnostavana. Fanittamisen kohteelta ahmitaan kaikki kirjat, ostetaan levyt ja istutaan elokuvan ensi-illassa eturivissä.

Olen aika tasainen ja hillitty tyyppi. Siksi tämä blogikin. Tällainen intoilu jostain taiteilijasta, artistista, bändistä, mistä ikinä, on tuntunut jotenkin liian vaativalta. "Olen fani" on tuntunut vahvalta ilmaisulta, johon en ole halunnut sitoutua.

Olenko korottanut fanittamisen liian korkealle jalustalle? Kyllähän minä pidän asioista, varmaan yhtä paljon tai enemmän kuin kuka tahansa muukin. Ei kai faniuden pidä tarkoittaa Beatlemaniaa, moni aikuinen ja järkevä ihminen myöntää fanittavansa jotakin.

On olemassa pari taiteilijaa, joiden teoksista pidän lähes poikkeuksetta. Ajattelin tässä blogissa kertoa näistä, positiivisuuden hengessä. Pois jääköön pikkuvirheisiin takertuminen ja muu ylenpalttinen kriittisyys. Aion tulla nihkeilyn kaapista ulos.

Moi, olen Tomi 26 vee. Olen fani.

--

Ensimmäisenä sarjassa käsittelen suhdettani Asaan.

keskiviikko 9. maaliskuuta 2011



Laskiaislauantaina käytiin juhlistamassa kaverini Teemun 27-vuotissynttäreitä Alppipuistossa pulkkaillen. En edes muista milloin olisin viimeksi laskenut pulkalla, mutta hauskaa oli. Suuremmilta henkilövahingoiltakin vältyttiin, vaikka Teemu ajoikin salakavalaan hyppyriin, minkä seuraksena häneltä meni ns. ilmat pihalle. Sellaista sattuu!

Kuvassa Jaska valmiina laskemaan.

Nimestä

Tosi kiva. Sen vastakohta on "ihan kiva".  Tosi kiva on innostunut ja kannustava, ihan kiva on yhdentekevä ja sitä kautta lannistava. Ei se sano mitään.

Siksi nimi. Blogin henki on tosi kiva!!, minkä takia ihan kiva -- samoin kuin kyynisyys, sarkasmi ja "ironia" -- on pannassa. Täällä on bumtsibum-meininkiä. Hyviä fiilareita.

Tsemppiä.

tiistai 8. maaliskuuta 2011

Ensimmäinen porras on jyrkkä

Tämä on (toivottavasti) ainoa kirjoitus tähän blogiin, jossa vähän synkistellään.

Talvi alkaa taittua kevääseen. Aurinko paistaa työmatkalla - mennessä ja tullessa. Talvi on oikeastaan syy siihen, miksi lähden tätä blogia kirjoittamaan.

Loppuva talvi oli pitkä, kylmä ja pimeä. Välillä oli vaikea jaksaa lähteä aamuisin töihin, koska tiesi että työpäivän jälkeen pelkästään väsyttää. Tekemistä kuitenkin olisi ollut, kirjoitushommia ja muuta. Oli puurrettava eteenpäin.

Pää painuksissa on vaikea innostua mistään. Maailma on kuitenkin täynnä erilaisia hienoja juttuja. Talvellakin. Tässä blogissa yritän avata aistejani näille hienoille jutuille, asioille ja kokemuksille. Harjoittelen niiden huomaamista, viritän havaintovälineeni positiivisemmalle taajudelle.

Tällä Tumblrilla oli ensin ihan toinen tarkoitus. Kirjoitin tänne yhden virkkeen arvostelmia elokuvista ja vähän kaikesta. Nimi oli "Yksi virke/virhe riittää". Näitä virkkeitä muovatessani tajusin, miten helppoa on olla pikkumainen ja negatiivisella tavalla kriittinen.

Mutta mitä hauskaa tällaisessa on? Miksi käyttäisin aikaa siihen, että kerron mistä en pidä? Kuka siitä hyötyy? Eikö olisi fiksumpaa, rakentavampaa ja ihan kaikin puolin parempaa kertoa muille siitä, mistä minä pidän. Ehkä nämä muut sitten voisivat löytää asioita, joista he voivat innostua ja näin parantaa oman elämänsä laatua. (Tai eivät, mutta mitä sitten.)

Positiivisuus luo ja vetää puoleensa positiivisuutta. Tämän takia aion tässä blogissa nauttia elämästä ja siitä mitä se tarjoaa. Aion tykätä asioista vilpittömästi ja innostuen. Aion etsiä vaikeista, hankalista ja epämukavistakin asioista positiivisia puolia.

Fiilis on siis tekstien yhdistävä tekijä. Aihevalikoima liikkunee kulttuurin laidasta laitaan myös politiikan ja ns. lifestylen puolelle. Vilpittömästi kadehdin sitä kepeyttä ja iloa, jolla esimerkiksi muotibloggarit elämästään kirjoittavat. Siihen pyrin, vaikken ehkä päivieni asuja tänne laitakaan.

Varmasti vaikeuksiakin tulee tielläni olemaan. Ensimmäinen askel positiivisuusprojektissani on kuitenkin se, että uskon vilpittömästi siihen, että onnistun. Positiivista lähestymistapaa voi harjoitella ihan niin kuin mitä tahansa muutakin. Tavoitteenani onkin olla paremmin valmistautunut ensi talveen, jotta voisin löytää sieltä niitä hyviä puolia, joita en tänä talvena osannut nähdä.

Eli näillä mennään. Pää pystyyn ja eteenpäin!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...