Moi! Olen Tomi, 26, ja tämä on treeniblogini. Jotkut kuulemma treenaavat peppuaan kesäkuntoon, minä taas lämmittelen mieltäni ensi talvea silmällä pitäen. Tämä blogi ei sisällä kyynisyyttä, halpaa ironiaa tai naljailua.
Tosi kiva on kiva, tosissaan.

tiistai 5. huhtikuuta 2011

London Underground

Kävin lauantaina Kauppahuone Kekossa. Tai Keossa. Äh.

Kävin siis Kauppahuone Keko -nimisessä vanhan tavaran osto- ja myyntiliikkeessä, joka sijaitsee tässä ihan minun kotini vieressä Harjutorilla.

Olin kävellyt monesti liikkeen ohi ja katsellut näyteikkunasta sisään, mutta en ollut kertaakaan käynyt sisällä asti. Nyt uskaltauduin pieneen liikkeeseen.

Omistaja osoittautuikin erittäin herttaiseksi ja mukavaksi naiseksi. Hän kertoili pitkät pätkät siitä, millä periaatteella hän tavaraa ostaa ja liikettään pitää. Tarkoitukseni oli vain katsella ympäriinsä, mutta jotenkin tuli sellainen fiilis, että pakko on jotain ostaa.

Ensin ajattelin ostaa vain yhden kirjan (Mark Twainin The Adventures of Huckleberry Finn hauskana 1960-luvun oranssina Penguin-pokkarina), mutta löysinkin maailman siisteimmän lompakon!


Tai oikeastaan kyseessä ei ole lompakko, vaan ns. oyster card holder lontoolaista matkakorttia varten. Hyvin siihen pankkikortti ja muut mahtuvat. Ja helsinkiläinen matkakorttikin, niin kuin kuvasta näkyy.

Kekon omistaja innostui siitä, että olin tämän muoviläystäreen löytänyt ja että halusin sen ostaa. Ehkä hän luuli minua pahemmaksikin anglofiiliksi, sillä hän kaivoi minua varten esiin pari vanhaa Lontoon joukkoliikenteeseen liittyvää esinettä.


Hinta vain kolme euroa kappale. Pakkohan ne oli ostaa. Innostuin kartoista joskus viime vuonna, kun katsoin BBC:n karttadokumentin. Ja nämä ovat aitoja kuuskytlukulaisia Lontoon reittikarttoja kaikkine hienoine yksityiskohtineen.



Jossain vaiheessa täytynee kehystää toinen tai molemmat kartoista. Itse asiassa kotikorttelistani löytyy kehystysliikekin. Onpa kiva asua Kalliossa! 

Tuntuu muuten vähän oudolta, että Kauppahuone Keolla ei ole nettisivuja ollenkaan. Kaikki ei olekaan verkossa, vaikka välillä siltä vaikuttaisikin. Ja tässä vielä yhteystiedot niitä kaipaaville.


P.S. Foursquaresta kauppa löytyy! Yhden kerran joku on paikalla käynytkin..

1 kommentti:

  1. Bongasin sattumalta blogisi ja tämä on täysin nimensä mukainen - siis tosi kiva! Lisään linkin oman blogini linkkilistaan, jos sopii. :)

    VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...