Moi! Olen Tomi, 26, ja tämä on treeniblogini. Jotkut kuulemma treenaavat peppuaan kesäkuntoon, minä taas lämmittelen mieltäni ensi talvea silmällä pitäen. Tämä blogi ei sisällä kyynisyyttä, halpaa ironiaa tai naljailua.
Tosi kiva on kiva, tosissaan.

maanantai 4. huhtikuuta 2011

Sitä mistä tykkään

Tapojeni paremmaksi muuttamisen nimissä olen päättänyt tehdä enemmän sellaisia asioita, joista aidosti pidän. Asioita, jotka antavat minulle jotain. Auttaakseni itseäni listaan tähän kolme tällaista asiaa.

Lukeminen. Luen paljon. Käytännössä koko ajan. Luen aamulla, luen metrossa, töissä, lounaalla, bussissa, kotona, tyttöystäväni luona, sängyssä vessassa keittiössä.. Luen koko ajan. Ongelma on se, että luen paljon tylsää ja yhdentekevää tekstiä. Kotona selailen paljon eri nettifoorumeja, klikkailen edes takaisin samoilla sivuilla. Miksi luen tekstiä, joka ei saa minussa mitään liikkeelle? Netissä tällaista tavaraa on todella paljon ja käytän sen parissa liikaa aikaa. Ei pitäisi olla temppu eikä mikään vaihtaa nämä tylsät tekstit parempiin. Niitäkin on netissä paljon. Niin kuin vaikka ne Malcolm Gladwellin tekstit. Ensimmäinen lupaus: Teen tietoisesti töitä sen eteen, että luen aidosti kiinnostavaa tekstiä.

Kävely. Tykkään kävellä paikasta toiseen. Se on liikkumisen muoto, josta oikeasti pidän ja joka tulee minulle luonnostaan. Kävelen mielelläni, en vaan tee sitä nykyisin hirvittävän usein. Aikaisemmin ylläpidin nettisivua, johon lisäsin ottamiani graffitikuvia. (Sivut ovat jo verkosta hävinneet, mutta niitä edeltävä blogi on näköjään vielä tallessa. Osa kuvistakin toimii, viisi vuotta myöhemmin!) Näiden kuvien perässä kävelin ja paljon. Päädyin paikkoihin, joihin muuten en olisi mennyt, ja opin näkemään asioita, joita jotkut eivät koskaan huomaa. Toinen lupaus: Kävelen päivittäin ja pidän silmät auki.

Ruoka. Stressaan ruokaan liittyviä asioita. Stressaan esimerkiksi ruoanlaitossa epäonnistumista, varsinkin jos kokkaan niin, että ruokaa syö joku muukin. Päädyn usein tekemään vaivatonta, mutta samalla ei-niin-hyvää-tai-oikeastaan-ei-ollenkaan-hyvää-vaan-tosi-mautonta ruokaa. Jos teen ruokaa, teen hyvää ruokaa. Kolmas lupaus: Teen parempaa ja oikeasti hyvää ruokaa. Aloiatn esimerkiksi Chocochilin ohjeiden kokeilemisen.

Nämä kolme lupausta pitäisi olla helposti toteuttavissa. Ne ovat oikeastaan asioita, joita jo teen. Nyt vain aion vain tehdä ne paremmin. Rakenteet säilyvät, sisältö vain vaihtuu parempilaatuiseksi. Vaihdan mauttomat ruoat herkullisiin, tylsät tekstit elähdyttäviin ja rutiinimatkat seikkailuiksi. Siinä kaikki.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...